Nieuws

Weekend van de Wetenschap in het Werkspoorkwartier

Bouw jij mee aan de circulaire economie? Kom dan naar het Werkspoorkwartier in Utrecht op zaterdag 6 oktober! Met jouw prachtige creaties laat je ook je ouders zien hoe je materialen kunt hergebruiken. 

Meld je hier aan!

Circulair Werkspoorkwartier in Utrecht

Op het bedrijventerrein Werkspoorkwartier wordt gewerkt aan de ‘circulaire economie’, oftewel het slim gebruiken van afval voor nieuwe toepassingen. Je vindt in het Werkspoorkwartier tal van circulaire voorbeelden. Zo worden oude fabriekshallen gebruikt voor beurzen en theater en komen er nieuwe gebouwen die gemaakt zijn van oude bouwmaterialen.

Bouwen in Het Hof van Cartesius

Één van de gebouwen in het Werkspoorkwartier waar je goed kunt zien wat je allemaal kunt doen met gebruikt materiaal is Het Hof van Cartesius. Hier vind je oude spoorrails, gebruikte houten balken uit slooppanden en schapenwol als isolatie.

Professor Loep nodigt je uit om in Het Hof van Cartesius mee te denken over nieuwe manieren om oude materialen uit gebouwen te gebruiken. Er staat bij Het Hof een houten huis dat door jou mag worden ingericht. Je kunt in de werkplaats van Professor Loep meubels maken, of slimme dingen die jij graag in jouw huis zou willen hebben. Je hoeft niet helemaal in je eentje te werken, er zijn genoeg mensen om je op weg te helpen. Zo zijn er experts van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht aanwezig. Zij denken met je mee in het bouwen van je werkstukken. Aan het eind van de middag zullen deze experts in circulaire economie kijken hoe slim jouw uitvinding is.

En terwijl jij aan het bouwen bent, is er voor je ouders een excursie over het bedrijventerrein en leren ze hoe de circulaire economie in elkaar zit.

Over het Weekend van de Wetenschap
weekend van de wetenschap utrecht

Op 6 en 7 oktober vindt het grootste landelijke technologie- en wetenschapsevenement van Nederland plaats: het Weekend van de Wetenschap. Verschillende organisaties die zich bezighouden met wetenschap en technologie nemen deel aan het Weekend van de Wetenschap. Bedrijven, onderzoekinstituten, universiteiten en musea openen hun deuren voor een breed publiek. Bezoekers kunnen op vernieuwende manieren de wetenschap beleven en anderen inspireren.